Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 270 101 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Paprykowo-pomidorowa

niedziela, 27 lipca 2008 17:43
Skocz do komentarzy
Ot, taka inna wersja pomidorowej, o zdecydowanie słodkawym posmaku czerwonej papryki.

                 

Składniki:
2 duże czerwone papryki, 350 g pomidorów, 2 nieobrane ząbki czosnku, 600 ml bulionu (jakiegokolwiek: warzywnego, drobiowego itp.), sól, pieprz, 3 łyżki oleju,

Wykonanie:
* Rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Posmarowac blaszkę do pieczenia olejem.

* Pokroić paprykę w ćwiartki, położyć na blaszkę i zapiekać przez 10 minut.

* Następnie dodać przekrojone na pół ( w skórce) pomidory i nieobrany czosnek i zapiekać je przez 20 minut. Skórka od papryki powinna miejscami zrobić się ciemna, nawet czarna, pomidory muszą być miękie.

*Miękkie warzywa przełożyć do miski i zmiksować je, po czym przetrzeć do rondelka przez sitko.

*Dodać bulion, przyprawy i gotując, mieszać.

^ Do tak przygotowanej zupy mozna dodać:
- śmietanę wymieszaną z
sosem Worcestershire
- czosnkowe grzanki z pszennej bułki
- usmażone na złoto kostki sera tofu (wypróbowane:))
- lane kluseczki lub inny makaron
-ryż

Podziel się
oceń
0
0


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

poniedziałek, 23 października 2017

Licznik odwiedzin:  1 233 485  

O moim bloogu

Przyjemnie jest popatrzeć, jak ktoś zajada z apetytem :)

Spis treści

Chleb i inne pieczywo

Ciasta, ciastka...

Grzyby

KONTAKT

Mięsko

Pierogi, kluski...

Ryby

Sałatki

Zupy

warzywa


Z Widelcem po Azji
Durszlak.pl

Więcej w serwisach WP

Pytamy.pl

Pytamy.pl