Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 239 536 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Wątróbka drobiowa z cebulką

sobota, 10 kwietnia 2010 23:59
Skocz do komentarzy




Na jedną osobę kupuję garść wątróbki (operuję garściami, plasterkami i kawałkami, bo nijak nie mam kilogramowej wyobraźni), płuczę, wycinam ze środka, jeśli są, baławożółtawe błonki i wkładam na rozgrzany chlust oleju. Podsmażam z jednej strony (ok. 3-4 min), obracam, przykrywam i duszę na średnio małym ogniu. Musi pyrkotać, a nie się grzać. Po ok. 8 - 10 minutach, w czasie których przewracam na drugą stronę, wkrajam 1 cebulę i znowu duszę pod przykryciem. Cebulka zmięknie pod wpływem soku wypuszczonego z wątróbki i pary, po ok. 4-5 min odkrywam, solę, pieprzę wszystko, co znajduje się na patelni, czekam, żeby z cebulki wyparowała woda i żeby się jednak podsmażyła troszkę, mieszam z wątróbką, i już:) Tak naprawdę, to jest prostsze niż mój opis.:)


Podziel się
oceń
0
0

Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

środa, 26 kwietnia 2017

Licznik odwiedzin:  1 068 090  

O moim bloogu

Przyjemnie jest popatrzeć, jak ktoś zajada z apetytem :)

Spis treści

Chleb i inne pieczywo

Ciasta, ciastka...

Grzyby

KONTAKT

Mięsko

Pierogi, kluski...

Ryby

Sałatki

Zupy

warzywa


Z Widelcem po Azji
Durszlak.pl

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl